GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İŞÇİLERİ ÜVEY EVLAT DEĞİLDİR!

GÜNDEM 01.05.2024 - 14:38, Güncelleme: 01.05.2024 - 15:54
 

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İŞÇİLERİ ÜVEY EVLAT DEĞİLDİR!

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür.
Bugün 1 Mayıs, İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü fakat Gençlik ve Spor Bakanlığında çalışan işçiler mutsuz ve umutsuz. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDA SÖZLEŞME HALA İMZALANMADI Yetkili sendika TEZ-KOOP-İŞ ve Gençlik Spor Bakanlığı ve bağlı işyerleri toplu iş sözleşmesi hala imzalanmamıştır. Çalışanlarının Toplu iş sözleşmesinin imzalanmamasından kaynaklı her geçen gün maddi sıkıntıları artmakta ve geçimlerini sağlamakta zorlanmaktadır. Bundan önceki Sözleşme 31.07.2023 tarihinde Tez Koop tarafından 34 aylık olarak imzalanmıştı. Bu sözleşmede çalışanlar oldukça zarara uğramıştı. 2. Altı aylık zammı diğer sendikada yüzde 15'iken TEZ-KOOP üyeleri için yüzde 10 olmuştu, ikramiyeni ise 30 gün olacağına 20 günlük olmuştur. Aynı işyerinde aynı işi yapan işçilerden 1105 TL yevmiye alırken, yine TEZ-KOOP üyesi işçilerin günlüğü ise 838 TL. İŞÇİLER TEPKİLİ VE KIZGIN İşçiler tepkili ve kızgın olduklarını söyleyerek şunları söyledi: "Biz GSB işçileri  olarak toplu iş sözleşmesinin bir an evvel imzalanmasını talep etmekteyiz, bu biz işçilerin en doğal hakkıdır. İşçi sendikası her zaman masada olup, işçilerin haklarının müzakere etmesi gerekir, bizler bu işin artık uzamaması için 01.01.2024 tarihinden itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını talep etmekteyiz, artık yorulduk 2018'den beri yok yetki yok mahkeme hep olan çalışanlara oluyor yol ve yemek paralarını çıkarsak yaklaşık maaşımız asgari ücrete denk geliyor sözde kamu işçisiyiz ama sözde aynı işyerinde aynı işi yaptığımız arkadaşlardan nerdeyse 8 ila 10 bin TL daha az maaş alyoruz artık yeter. Günümüzde ekonomik koşulların giderek ağırlaştığı, alım gücünün her geçen gün düştüğü, yoksullaşmanın arttığı bu dönemde artık toplu iş sözleşmesinin bir an önce imzalanmasını talep ediyoruz." denildi. TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜYELERİNİ UMUTLANDIRAN MESAJ "Değerli  üyelerimiz, Türk-Iş Genel Baskanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak 02.05.2024 (perşembe günü) saat 13:00'da Gençlik ve Spor Bakanlığı toplu iş sözleşmesini gorüşmek üzere bir araya geleceklerdir. Toplantidan çıkan sonuc hakkında siz değerli üyelerimize ayrıca bilgi verilecektir. Bilgilerinizi rica eder, calışmalarınızda kolaylıklar dileriz. Saygılarımızla..." denildi. Bakalım bu toplantıdan işçiyi memnun edecek bir sonuç çıkacakmı? 
1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür.

Bugün 1 Mayıs, İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü fakat Gençlik ve Spor Bakanlığında çalışan işçiler mutsuz ve umutsuz.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDA SÖZLEŞME HALA İMZALANMADI

Yetkili sendika TEZ-KOOP-İŞ ve Gençlik Spor Bakanlığı ve bağlı işyerleri toplu iş sözleşmesi hala imzalanmamıştır. Çalışanlarının Toplu iş sözleşmesinin imzalanmamasından kaynaklı her geçen gün maddi sıkıntıları artmakta ve geçimlerini sağlamakta zorlanmaktadır. Bundan önceki Sözleşme 31.07.2023 tarihinde Tez Koop tarafından 34 aylık olarak imzalanmıştı.

Bu sözleşmede çalışanlar oldukça zarara uğramıştı. 2. Altı aylık zammı diğer sendikada yüzde 15'iken TEZ-KOOP üyeleri için yüzde 10 olmuştu, ikramiyeni ise 30 gün olacağına 20 günlük olmuştur. Aynı işyerinde aynı işi yapan işçilerden 1105 TL yevmiye alırken, yine TEZ-KOOP üyesi işçilerin günlüğü ise 838 TL.

İŞÇİLER TEPKİLİ VE KIZGIN

İşçiler tepkili ve kızgın olduklarını söyleyerek şunları söyledi:

"Biz GSB işçileri  olarak toplu iş sözleşmesinin bir an evvel imzalanmasını talep etmekteyiz, bu biz işçilerin en doğal hakkıdır.

İşçi sendikası her zaman masada olup, işçilerin haklarının müzakere etmesi gerekir, bizler bu işin artık uzamaması için 01.01.2024 tarihinden itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını talep etmekteyiz, artık yorulduk 2018'den beri yok yetki yok mahkeme hep olan çalışanlara oluyor yol ve yemek paralarını çıkarsak yaklaşık maaşımız asgari ücrete denk geliyor sözde kamu işçisiyiz ama sözde aynı işyerinde aynı işi yaptığımız arkadaşlardan nerdeyse 8 ila 10 bin TL daha az maaş alyoruz artık yeter.

Günümüzde ekonomik koşulların giderek ağırlaştığı, alım gücünün her geçen gün düştüğü, yoksullaşmanın arttığı bu dönemde artık toplu iş sözleşmesinin bir an önce imzalanmasını talep ediyoruz." denildi.

TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASINDAN ÜYELERİNİ UMUTLANDIRAN MESAJ

"Değerli  üyelerimiz, Türk-Iş Genel Baskanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak 02.05.2024 (perşembe günü) saat 13:00'da Gençlik ve Spor Bakanlığı toplu iş sözleşmesini gorüşmek üzere bir araya geleceklerdir. Toplantidan çıkan sonuc hakkında siz değerli üyelerimize ayrıca bilgi verilecektir. Bilgilerinizi rica eder, calışmalarınızda kolaylıklar dileriz. Saygılarımızla..." denildi.

Bakalım bu toplantıdan işçiyi memnun edecek bir sonuç çıkacakmı? 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberis.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.